Segítség a sikeres vásárláshoz

Öt tipp: hogyan kerüljük el a kellemetlen meglepetéseket vásárláskor?

2017/01/03. - írta: Johan Coopy

Amikor vásárolni megyünk, óhatatlanul ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy nem a megfelelő árut és / vagy nem a megfelelő áron fogjuk megvenni. E posztnak az a célja, hogy segítséget nyújtson az optimális vásárláshoz.

Első tipp: alaposan vizsgáljuk meg az áru minőségét

A gyártókat törvény kötelezi arra, hogy az árucikkek anyagát, összetételét, tartalmát a valóságnak megfelelően tüntessék föl a csomagoláson. Ezt mindig ellenőrizni kell, hiszen a legtöbb esetben már ezen a ponton ki lehet szűrni azokat a darabokat, amelyeket nagyon nem kellene megvennünk.

Ha egy árucikk megtetszik, ne csak azt ellenőrizzük minőségi szempontból, hanem a hozzá hasonló, konkurens darabokat is. Ebből is sok minden kiderülhet, például az, hogy az összetétel ugyanaz-e, vagy van köztük különbség.

Második tipp: a csomagolás minőségének vizsgálata

A csomagolás minősége alapesetben meg kell hogy egyezzék az áru minőségével. Ha a csomagolás feltűnően rossz minőségű, az alapos gyanúra ad okot az árucikk minőségére nézve. Ennek egyik legdurvább példája a hamis gyógyszerek esete, ahol neves gyógyszergyárak logója szerepel gyatra minőségű papírdobozokon. Ugyanígy igaz az is, hogy kiváló minőségű csomagolás ritkán tartalmaz vacak árut.

Harmadik tipp: árszínvonal összehasonlítása a többi, hasonló áruéval

Rendkívül fontos a megvásárolni kívánt cikk árát összevetni a konkurenciáéval, hiszen ilyenkor gyakran derül fény turpisságokra. Figyeljünk például arra, hogy ugyanazon árszint milyen mennyiségekre vonatkozik.

Negyedik tipp: vásárlói vélemények, értékelések

Mivel manapság mindenkinek ott van a zsebében az internet, hopp, kapjuk csak elő az okostelefonunkat, és pötyögjük be a Google-ba a következőt: „(áru neve) vélemények”. Nagy valószínűséggel találunk véleményeket arról a dologról, amit meg kívánunk venni. Ez fontos segítség lehet a döntéshozatalban.

Ötödik tipp: szánjunk időt a vásárlásra!

A kapkodás hibákat eredményez. Nem verseny, nem kell rohanni, mert akkor ez lesz belőle:

 

Az alaposság szinte bizonyosan a siker záloga. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boltertekelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8612094195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása